6 juli 2017

Bij ons krijg je de vrijheid om leuke positieve verhalen te schrijven over een breed scala aan onderwerpen. Sterker nog … als belangrijke spil van de redactie bepaal jij samen met het team de onderwerpen voor het wekelijkse, digitale, Puik magazine.

Goed gevoel
Onze uitgave bestaat uit ‘feel good’verhalen en korte (nieuws)berichten die samen 16 tot 20 pagina’s vullen. Artikelen kunnen gekoppeld zijn aan een actualiteit, maar dat hoeft niet. We zetten ook bijzondere mensen, verenigingen of organisaties in het zonnetje; zomaar, omdat ze een leuk verhaal te vertellen hebben. We hebben enkele vaste rubrieken zoals: nieuws (korte nieuwsberichten); sport (sportnieuws); Agenda (wat is er de komende tijd te doen?); Gemeente-info; Foto (of video) van de week. De artikelen zijn heel gevarieerd, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn overwegend positief van aard. Wij geven lezers een goed gevoel. In ons magazine staat geen ‘hard’ nieuws, bijvoorbeeld over een ongeluk of arrestatie. Dat kunnen andere media veel beter in woord en beeld brengen.

Wat ga je doen?
Bij ons krijg je alle vrijheid. Als spil van de redactie denk jij mee over nieuwe onderwerpen, rubrieken en formats voor de toekomstige uitgaven. We vragen daarom een zekere mate van journalistieke zelfstandigheid voor deze stage. Je draagt zelf actief nieuwe onderwerpen aan in het wekelijkse redactieoverleg en zorgt samen met het Puik team dat we up-to-date zijn van alle nieuwtjes. Jij mag fijne leesbare verhalen schrijven aan de hand van een interviews of aangeboden materiaal. Je neemt hiervoor zelf de telefoon in de hand, plant de afspraak, schrijft de tekst uit en zorgt voor een akkoord. En … korte nieuwsberichtjes (her)schrijf je makkelijk en snel en ook een social media berichtje zet jij binnen ‘no time’ online. Met andere woorden als volwaardige professional draai je mee in een klein enthousiast redactieteam dat voortdurend op zoek is naar leuke creatieve content en concepten.

Iets voor jou?
Volg jij een opleiding journalistiek, communicatie of media? Heb je schrijftalent en wil je dat laten zien? Wil je in de praktijk leren hoe digitale media zich ontwikkelt? Dan bieden wij je een puike leeromgeving in een informele werkomgeving aan met uitzicht op een prachtige tuin in het hartje van Reuver. Je bent beschikbaar voor een stageperiode van ongeveer een half jaar. Je loopt vijf dagen per week stage bij ons op kantoor in Reuver. Mocht je van ver komen dan is het mogelijk om één dag thuis te werken. Ideaal om aan je stageverslag / stageonderzoek te werken. Voor je inspanningen kennen we een stagevergoeding toe. Is dit precies wat jij zoekt? Stuur ons dan heel snel een mailtje met je CV!

Overigens … wij zijn uitstekend met auto en OV bereikbaar. Het treinstation en de bushalte liggen op nog geen vijf minuten lopen afstand. Kom je met de auto? Dan mag je parkeren in onze eigen parkeergarage.

rob
rob

Comments are closed.